9-travnya-u-mikolayevi-zyavitsya-tekhnichna-voda-miskiy-golova

9 травня у Миколаєві з'явиться технічна вода - міський голова

 • 258168 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Завтра, 8 травня в Миколаєві може почати відновлюватися водопостачання. Вода спочатку почне з'являтися у найнижчих точках Інгульського району. Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич у Telegram, пише УНН.

Цитата

«Вчора почали наповнювати наші резервуари в різних районах міста водою з річки Південний Буг. Попередньо її серйозно очищаємо. Також до міської системи вже підключили частину свердовин. Думаю, що завтра увечері вода почне з’являтись у найнижчих точках Інгульського району. 9 травня почнемо заповнювати водою магістралі по всьому місту», - написав Сєнкевич.

Деталі

Він нагадав, що це технічна вода.

«У жодному разі її не можна пити чи вживати для приготування їжі. Лише побутові потреби!», - наголосив мер.

Зазначимо, що в місті вже три тижні немає питної води.

«Ми не пили воду з Південного Буга, бо вона має гірші бектеріологічні показники. І вона більш солона. Фактично миколаївці відчують одразу цю солоність, якщо вони її спробують. Але в будь якому разі її не можна пити. І користуючись можливістю - повторюю, що ця вода фактично є технічною. Не питною. В планах у нас э розбавляти цю воду із водою зі свердловин і поступово перейти на воду підземну. Поки ми не маємо повного потрібного дебіту по воді аби подавати всю воду з-під землі», - додав міський голов.

Доповнення

Кабінет міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету 56 млн грн на відновлення водопостачання у місті Миколаїв.

Українські Національні Новини

Суспільство