97-doba-vtorgnennya-vorog-obstrilyuye-tsivilni-budinki-ta-infrastrukturu-mayzhe-po-vsiy-liniyi-zitknennya

97 доба вторгнення: ворог обстрілює цівільні будинки та інфраструктуру майже по всій лінії зіткнення

 • 80387 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію на передовій на 97 добу повномаштабного вторгнення росії в Україну. Про це інформує УНН.

Деталі

Розпочалася 97 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

Загроза ракетних та авіаційних ударів з території республіки білорусь продовжує зберігатися.

На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу, проводить вивчення імовірних шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки, матеріальних засобів з території російської федерації.

На Харківському напрямку ворог активних дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Терни, Лозова, Протопопівка, Рудневе, Соколівка та інших.

На Слов’янському напрямку ворог здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Довгеньке, Вірнопілля, Грушуваха та Велика Комишуваха.

Була спроба штурму в районі населеного пункту Довгеньке, ворог успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції.

На Лиманському напрямку ворог здійснює перегрупування та підготовку до наступу. Намагався провести розвідку маршрутів подальшого просування в районі населеного пункту Лиман, зазнав втрат, відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк та Тошківка, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку ворог вів бойові та штурмові дії в районах населених пунктів Золоте, Комишуваха, Ниркове, Берестове, Покровське, Доломітне. Успіху не має, бойові дії тривають.

Основні зусилля корабельних угруповань чорноморського флоту російської федерації в акваторіях Чорного і Азовського морів зосереджуються на підтриманні сприятливого оперативного режиму та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.
На тимчасово зайнятих територіях противник продовжує здійснювати протиправні дії стосовно громадян України.

Нагадаємо

Окупантинти обстріляли 46 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях: загинуло 3 людини, ще 4 поранені

Українські Національні Новини

Кримінал та НП