99-kartyn-yaki-rosiiany-vykraly-iz-khersona-perebuvaiut-v-okupovanomu-krymu

99 картин, які росіяни викрали із Херсона, перебувають в окупованому Криму

 • 24225 переглядiв

Херсонський художній музей повідомляє, що ідентифіковано 100 картин, викрадених російськими окупантами, 99 з яких знаходяться в окупованому Криму.

Сто картин, викрадених росіянами з Херсонського художнього музею, стовідсотково перебувають в лапах окупантів. 99 з них - на території окупованого Криму. Про це йдеться у повідомленні Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка, передає УНН.

У Херсонському музеї зауважують, що 100 ідентифікованих робіт — це краплина в морі, менше 1% вкраденого, адже під виглядом так званої "евакуації" окупанти вивезли більше 10 тисяч творів мистецтва.

"Але кожна картина, кожна графічна робота, кожен твір — все, що ми ідентифікуємо, є беззаперечним доказом того, що вкрадені роботи (принаймні ці) перебувають в руках російських арт-мародерів. І щоб злочинці за своєю звичкою не сказали, що "їх там не було", ми максимально фіксуємо все, що бачимо на світлинах та відео з Криму та Генічеська.

До речі, з цієї сотні ідентифікованих робіт 99 перебувають в окупованому Криму, в Центральному музеї Тавриди. Місцезнаходження однієї, яка "засвітилася" в Генічеську, невідомо (можливо, десь в тому ж Генічеську, хоча це лише припущення), але викрадачі підтверджують, що "Фаетон у Севастополі" Костянтина Коровіна десь у них", - йдеться у повідомленні.

Додамо

У Херсонському музеї запевняють, що продовжують поповнювати список робіт, незаконне перебування яких у в руках окупантів не викликає сумнівів.