a-merkel-p-poroshenku-na-zustrichi-iz-v-putinim-nichogo-schodo-doli-ukrayini-bez-ukrayini-ne-virishuvatimut-dopovneno

А.Меркель - П.Порошенку: на зустрічі із В.Путіним нічого щодо долі України без України не вирішуватимуть (доповнено)

 • 9064 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Канцлер ФРН Ангела Меркель у телефонній розмові запевнила Президента України Петра Порошенка, що під час зустрічі нічого щодо долі України без України вирішуватися не буде, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

У прес-службі АП зазначили, що співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та скоординували позицію щодо реалізації Мінських домовленостей у контексті підготовки до саміту Великої Двадцятки у Гамбурзі і, зокрема, зустрічі лідерів Німеччини і Франції з Президентом Росії.

"Ангела Меркель запевнила Петра Порошенка, що під час зустрічі нічого щодо долі України без України вирішуватися не буде", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними прес-служби, лідери України та Німеччини наголосили на пріоритетності виконання ключових безпекових вимог Мінських домовленостей. Вони висловили занепокоєння через постійне порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Меркель підтвердили обговорення українського питання з Путіним та Макроном на G20

Як писав УНН раніше, президент США Дональд Трамп пообіцяв канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що підтримає і допоможе їй в проведенні саміту Великої двадцятки в Гамбурзі.

Українські Національні Новини

Політика