a-merkel-vislovila-zhal-z-privodu-vidstavki-m-rentsi

А.Меркель висловила жаль з приводу відставки М.Ренці

 • 7078 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель жалкує про рішення прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці щодо того, що він вирішив піти у відставку після поразки на референдумі щодо конституційної реформи, але зобов'язалася працювати з наступним урядом Італії, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Канцлер сприйняла повідомлення про відставку прем'єр-міністра Італії з жалем", - сказав прес-секретар уряду Штеффен Зайберт німецький.

Він сказав, що А.Меркель мала добрі, довірливі відносини з М.Ренці, але демократичне рішення виборців треба поважати.

"Німецький уряд пропонуватиме тісну співпрацю в дружньому і партнерському дусі з наступним урядом в Італії", - додав він.

Він відмовився проводити будь-які паралелі між результатами італійського референдуму і голосуванням щодо Brexit в червні та обранням Дональда Трампа наступним президентом США.

Міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр зазначив, що розчарований італійським результатом.

"Це урядова криза, не криза держави. Це не занепад західного світу, але це не є позитивним внеском у розпал нашої кризової ситуації в Європі", - сказав він.

Прем'єр-міністр Італії Матео Ренці пообіцяв піти у відставку після того, як на референдумі не було підтримано конституційну реформу у країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу