a-parubiy-obgovoriv-z-prezidentom-turechchini-zberezhennya-blokadi-krimu-1

А.Парубій обговорив з президентом Туреччини збереження блокади Криму (доповнено)

 • 3160 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій обговорив у Стамбулі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом питання збереження блокади Криму як одного з важливих етапів міжнародної підтримки України і деокупації півострова. Про це голова ВР написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

А.Парубій відзначив, що сьогодні у Стамбулі провів конструктивну і стратегічну зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

"Ми обговорили питання економічної і військово-оборонної співпраці наших держав. Я наголосив на необхідності збереження блокади Криму, як одного з важливих етапів міжнародної підтримки України і деокупації півострова. Обговорили становище кримськотатарського народу в окупованому Криму і важливість підтримки кримських татар на міжнародній арені. Туреччина - стратегічний партнер України", - написав він.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

Українські Національні Новини

Політика