a-vershbou-ne-viklyuchiv-scho-ssha-rozglyadayut-mozhlivist-aktivnishoyi-uchasti-u-vregulyuvanni-v-ukrayini

А.Вершбоу не виключив, що США розглядають можливість активнішої участі у врегулюванні в Україні

 • 14866 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Колишній заступник Генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу не виключив, що Сполучені Штати Америки розглядаються можливість більш активної участі у врегулюванні ситуації в Україні. Таку думку він висловив в ефірі Голосу Америки, передає УНН.

Як зазначається, А.Вершбоу не виключає, що США розглядають можливість більш активної участі у мирному процесі в Україні.

"Моє розуміння, що вони рухаються у тому напрямку. Є розуміння, що німці та французи не мають достатньо необхідних важелів. Що американо-російська дипломатія, яка була випробувана в минулому, коли Нуланд зустрічалася з Сурковим, така дипломатія може допомогти Франції, Німеччині та Україні отримати перемогу в переговорному процесі", - зазначив він.

На його погляд, Мінськ не "приніс політичного рішення, він дещо заморозив конфлікт". Хоча, вважає він, замороженим його назвати важко, коли кожного дня, переважно з боку росіян та їхніх маріонеток, відбуваються ракетні та артилерійські обстріли.

"Є визнання того, що, можливо, буде потрібно адаптувати мінський процес, але, звичайно, зі згоди українського сторони", - підкреслив А.Вершбоу.

Нагадаємо, А.Вершбоу закликав конгрес США ускладнити процедуру зняття санкцій проти РФ.

Українські Національні Новини

Політика