abe-pidvischennya-mit-na-vvezennya-metaliv-u-ssha-zashkodit-samiy-ameritsi

Абе: підвищення мит на ввезення металів у США зашкодить самій Америці

 • 11553 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Японія не підтримує введення мит на ввезення сталі та алюмінію в США і вважає, що воно зашкодить у тому числі й американським споживачам. Таку думку висловив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе на пленарній сесії Петербурзького міжнародного економічного форуму, передає УНН з посиланням на ТАРС.

"Ми не згодні з підвищенням мит на ввезення сталі та алюмінію, і вважаємо, що це підвищення лише зашкодить американським споживачам", - зазначив японський прем'єр-міністр. Абе також закликав США врегулювати всі торгові розбіжності в рамках Світової організації торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї заявили, що не стануть починати торгову війну з США

Нагадаємо, 17 травня поточного року Японія вже звернулася до СОТ і повідомило про готовність прийняти заходи у відповідь на американські мита на сталь та алюміній. Зазначалося, що уряд Японії має намір ввести мита на американські товари у розмірі 409 млн доларів США - сума, еквівалентна розмірами тарифів, введених Вашингтоном.

Нагадаємо, в березні у рамках анонсованої протекціоністської політики 45-й президент США Дональд Трамп ввів 25-відсоткове мито на імпорт сталі і 10-процентні ввізні мита на алюміній. Вони діють для всіх країн, які поставляють продукцію до США, однак відстрочку до 1 травня отримали Австралія, Аргентина, Бразилія, Канада, Мексика, Республіка Корея, а також країни Євросоюзу. Напочатку травня стало відомо, що введення мит для цих держав відкладено до 1 червня.

Уряд Японії безуспішно домагалося від США виключення своєї країни зі списку держав, на які поширюються нові мита, пригрозивши зверненням до суду СОТ. Японія щорічно експортує близько 2 млн тонн сталі в США, що становить близько 5% від всього японського експорту сталі.

Українські Національні Новини

Політика