abi-vipravdati-vlasnu-nespromozhnist-ostatochno-shturmuvati-azovstal-okupanti-breshut-pro-yakis-privatni-armiyi-radnik-mera

Аби виправдати власну неспроможність остаточно штурмувати “Азовсталь”, окупанти брешуть про якісь "приватні армії" - радник мера

 • 99987 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Для того, щоб виправдати власну неспроможність для остаточної окупації Маріуполя та штурму "Азовсталі", окупанти брешуть про "якісь" приватні армії в Україні. Про це пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram, інформує УНН.

Цитата

"З метою виправдання власної неспроможності для остаточної окупації Маріуполя та штурму Азовсталі, окупанти поширюють інформацію, що «українські олігархи» забезпечують перебування приватних армій в Україні і залучають нових. Одночасно з цим пушилін зробив заяву про те, що не території Азовсталі знаходиться не менш 400 іноземних найманців. При тому, що тількі вчора масово поширювали інформацію на передодні чергової спроби штурму, що в Азовсталі залишилось всього до 100 українських військових. Здоровий глузд та банальна математика ніколи не було ніякою частиною окупантів, але навіть тут вони самі себе перевершують", - написав Андрющенко.

Деталі

Також він повідомив, що під час Пасхи бомбардування та обстріли з важкої артилерії не припинялись. Попри публічні заяви вчора російські окупанти знову намагалися увійти диверсійними групами на території заводу, але зазнали невдачі, зазначив Андрющенко.

Також, з його слів, окупанти разом з колаборантами намагаються створювати ілюзію відновлення та покращення. Окрім пасхальних служб в двох храмах московського патріархату (один в центральному районі поруч з драмтеатром, один на Лівобережжі, за участю ватажка терористів пушиліна), окупанти оголосили про створення якоїсь зони безпечного компактного розселення в Маріуполі, додав радник мера.

"За їх інформацією, в Приморському районі Маріуполя в районі пос. моряків у вцілілих приватних будинках будуть розселяти маріупольців, що покинули місто через втрату житла і тимчасово мешкають на узбережжі. Розселення буде проходити за принципом гуртожитку, коли в одну будівлю будуть одночасно розселяти 5-6 родин", - зазначив Андрющенко.

За його словами, вони активно обдзвонюють жителів, у тому числі тих, хто виїхав до Запоріжжя й інших регіонів України, з пропозицією/вимогою повернутись. До процесу залучено одного зі співробітників рятувальних служб, але на зараз встановлюється його роль та наявність примусу до співпраці, заначив він.

Також, за словами Андрющенка, почала роботу "міліція" окупантів. Колишніх співробітників поліції зобов’язують з’явитись на службу.

Доповнення

Українська сторона запропонувала росії провести спеціальний раунд перемовин прямо біля стін "Азовсталі" у Маріуполі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП