abituriyentam-rozpovili-pro-algoritm-zarakhuvannya-na-byudzhet

Абітурієнтам розповіли про алгоритм зарахування на бюджет

 • 17699 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Рекомендації до вступу абітурієнта до вишу за бюджетною формою вступник може отримати до 12:00 26 липня, після чого він має до 18:00 31 липня віднести документи до приймальної комісії обраного вишу. Про це заявила директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Якщо заявник допущений приймальною комісією до участі у конкурсному відборі, то вступник матиме можливість до 12 години 26 липня отримати рекомендації щодо зарахування на бюджет. В електронному кабінеті з'явиться відповідний статус заяви. До 18 години 31 липня вступник має надати до приймальної комісії закладу освіти документи", - розповіла Бєлік.

За її словами, серед документів, які необхідно подати до вишу, - копія документа, що засвідчує особу, оригінал документа про освіту та додатки до нього, документ щодо військового обліку, сертифікати ЗНО, 4 кольорові фотографії 3 на 4 та інші документи, що передбачені правилами прийому документів закладу освіти.

Після цього вже до 12:00 1 серпня статус заяви вступника в електронному кабінеті міняється на "включено до наказу". Це означає, що виш видає наказ про зарахування вступника. Якщо ж з якихось причин вступник не подає оригінали документів, то його виключають зі списку рекомендованих.

Якщо ж вступник не отримає рекомендації щодо зарахування на бюджет, автоматично буде включений до списку рекомендованих до навчання на контрактній формі.

Нагадаємо, станом на 15 липня до вишів подано понад півмільйона електронних заяв, найчастіше абітурієнти обирають ЗВО Києва та Львова.

Українські Національні Новини

Політика