achs-ne-vschukhaye-daniya-planuye-vidgoroditisya-vid-nimechchini-parkanom

АЧС не вщухає: Данія планує відгородитися від Німеччини парканом

 • 20497 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Уряд Данії ухвалив рішення про будівництво паркану на кордоні з Німеччиною через спалахи африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє USA Today, передає УНН.

Очікується, що огорожу, довгою в 44 милі (70 км), буде споруджено з метою обмеження міграції диких кабанів.

Передбачається, що будівництво бар'єру може початися вже восени.

"Поширення даного захворювання (АЧС) є серйозною загрозою для експорту в країни ЄС, який щорічно приносить близько 11 млрд крон (1,8 млрд дол. США)", - наголосив міністр харчової промисловості Данії Есбен Лунді Ларсен.

Нагадаємо, раніше про наміри побудувати паркан на кордоні з Україною в цілях боротьби з поширенням вірусу АЧС заявили в Польщі. Паркан має обмежити міграцію диких кабанів з території України, які мають високий потенційний ризик бути ураженими хворобою.

Сьогодні, доцільність будівництва польського паркану на кордоні з Україною визначає ЄС.

Коментуючи рішення польської влади про будівництво "протиачеесного" паркану, нардеп Сергій Тригубенко назвав його вироком вітчизняній Держпродспоживслужбі.

"Виходить, що полякам безпечніше витратити мільйони доларів, щоб побудувати між нами паркан, ніж розраховувати на партнерство і взаємні зусилля в боротьбі з африканською чумою ... Як на мене, така заява Міністерства сільського господарства Польщі - це просто "вердикт", винесений нашим чиновникам за бездіяльність", - зазначив він.

Відзначимо, що в Україні АЧС лютує вже третій рік поспіль.

А фермери і профільні тваринницькі організації звинувачують українську владу в неефективності заходів по боротьбі з вірусом.

Українські Національні Новини

Здоров'я