achs-v-ssha-nazvali-potentsiyno-nebezpechni-aeroporti

АЧС: в США назвали потенційно небезпечні аеропорти

 • 8516 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Американські соціологи провели дослідження щодо можливих шляхів проникнення захворювання "африканської чуми свиней" (АЧС) в США, передає УНН з посиланням на agweb.com.

Зокрема, дослідники аналізували ризики проникнення АЧС через аеропорти країни.

"Оскільки африканська чума свиней (АЧС) поширюється по всьому Китаю, Східній Азії та Західній Європі, ризик проникнення вірусу в США зростає", - йдеться в повідомленні.

У дослідженні, проведеному Центром з охорони здоров'я тварин і безпеки харчових продуктів, коледжем ветеринарної медицини, університетом Міннесоти і "університетом Комплутенсе де Мадрид" були розглянуті ризики потрапляння АЧС в США через продукти, що ввозяться в країну іноземними пасажирами.

Дослідники відзначили, що сьогодні ризик проникнення захворювання найбільш високий в наступних аеропортах: "Ньюарк" (Нью-Джерсі), "Джордж Буш", "Х'юстон" (Техас), "Лос-Анджелес" (Каліфорнія), "Джон Ф. Кеннеді" , "Нью-Йорк" (Нью-Йорк), "Сан-Хосе" (Каліфорнія).

"Ці дані допоможуть обґрунтувати стратегію епіднагляду по захворюваннях в США з кінцевою метою запобігання або пом'якшення впливу гіпотетичного проникнення вірусу АЧС в країну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, внаслідок АЧС і економічних проблем, поголів'я українських свиней щорічно скорочується на 500 тис. голів.

Цього року контролерами вже було зафіксовано понад 10 випадків хвороби в різних регіонах країни.

Як наслідок - зростає кількість імпортованої свинини, а на внутрішньому ринку - на свинину і сало - ростуть ціни.

Як зазначив політик Сергій Тригубенко, у вітчизняних магазинах свинина вже дорожче, ніж в ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу