administratsiya-baydena-planuye-ogolositi-pro-diplomatichniy-boykot-olimpiadi-v-pekini-wp

Адміністрація Байдена планує оголосити про дипломатичний бойкот Олімпіади в Пекіні - WP

 • 17892 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена має намір незабаром оголосити про дипломатичний бойкот майбутніх зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні. Про це пише газета Washington Post з посиланням на кілька джерел, знайомих із планами Білого дому, передає УНН.

Деталі

Згідно з цими даними, ні сам Байден, ні будь-хто з членів американського уряду не відвідуватиме зимову олімпіаду в офіційній якості.

На участі в олімпіаді спортсменів зі США це рішення ніяк не позначиться, наголошують співрозмовники.

За інформацією видання, технічно рішення ще не доопрацьоване, проте американському лідеру надали відповідні рекомендації. Джерела в адміністрації розповіли, що він прийме їх до кінця місяця.

WP пише, дане рішення, покликане стати відповіддю з боку адміністрації США на порушення прав людини, що приписуються Пекіну. При цьому наголошується, що вказаний захід не пов'язаний із онлайн зустрічею Байдена з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, яка пройшла 16 листопада.

Доповнення

Дискусії та переговори про те, як реагувати на Олімпійські ігри у світлі останніх звинувачень Китаю у порушенні прав людини вже ведуться давно.

У лютому 180 правозахисних організацій і представників меншин, що живуть у КНР, звернулися до світової спільноти з проханням бойкотувати зимову Олімпіаду 2022 року.

"Будь-яке інше рішення буде підтримкою авторитарних правителів та неприкритих порушень прав людини комуністичною партією Китаю", - йдеться у відкритому листі.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) та його голова Томас Бах поки що відкидають ідею бойкоту, як "неправильну відповідь на ці питання". Президент Німецької олімпійської спортивної спілки (DOSB) Альфонс Герман категорично висловився проти такого бойкоту.

МОК зіткнувся із протиріччями через контракт на уніформу з китайською фабрикою, яка рекламує синьцзянську бавовну. У виробництві синьцзянської бавовни на плантаціях задіяні уйгури.

Західні країни звинувачують китайську владу в порушенні прав людини, в тому числі, у примусовому відправленні уйгурів на бавовняні плантації, їх насильницькій стерилізації та тотальному стеженні. Китай відкидає звинувачення.

Українські Національні Новини

Новини Світу