advokat-balukha-rozpovila-chomu-yogo-ne-privozyat-do-sudu-iz-sizo

Адвокат Балуха розповіла, чому його не привозять до суду із СІЗО

 • 10257 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не доставляє українського активіста в Криму Володимира Балуха з Сімферопольського СІЗО до залу суду, щоб запобігти його "емоційній реакції". Про це пише Крим.Реалії з посиланням на слова адвоката Балуха Ольги Дінзе, передає УНН.

"Я думаю, є кілька факторів, чому суд не хоче бачити Балуха безпосередньо в залі суду. По-перше, це пов'язано з характеристикою особи Володимира. Суд вважає, що Балух поводиться на засіданнях гіперемоційно і дозволяє собі неприпустимі висловлювання на адресу суду. І друге припущення – вирок Володимиру можуть залишити без зміни і побоюються його реакції на це", – сказала Дінзе.

За її словами, суд не зможе провести засідання без участі Володимира Балуха. Таке можливо тільки у виняткових випадках – наприклад, через стан здоров'я. Запропонований судом варіант участі Балуха в засіданні через відеозв'язок, обвинувачений вважає неприйнятним. Адвокат зазначила, що Балух надішле заяву на ім'я судді підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму Олени Спасенової про те, що не згоден брати участь у судовому засіданні через відеоконференцзв'язок і хоче бути присутнім особисто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передасть до суду докази побиття Балуха - МЗС

Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене ним ще 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови ув'язненого від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів із чорного хліба та чай із медом), що підтримує "балансування на нульовій позначці".

Нагадаємо, 24 вересня "Верховний суд" Криму переніс засідання з приводу апеляційної скарги на вирок кримському активісту Володимиру Балуху в зв'язку з тим, що активіста не доставили з СІЗО в будівлю суду.

Раніше, 18 вересня, факт побиття українського політв’язня Володимира Балуха російськими силовиками у кримському СІЗО підтвердили адвокат та Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НКРЕКП оштрафувала "Київенерго" на 204 тисячі гривень

     • 14339 переглядiв

    У ЗСУ вибухнув ще один "Молот" - волонтери

     • 11308 переглядiв

    Сьогодні телеканал "UA:Перший" відключили за борги

     • 9971 переглядiв

    У райцентрі на Київщині авто провалилося під асфальт

     • 10591 переглядiв

    На Львівщині судитимуть дитину за вбивство власного батька

     • 13086 переглядiв

    Як подорожчає комуналка у наступні роки: МЕРТ оновило прогноз

     • 15463 переглядiв