advokat-grimchaka-mi-planuyemo-diyti-do-yespl-cherez-porushennya-prav-lyudini

Адвокат Гримчака: ми плануємо дійти до ЄСПЛ через порушення прав людини

 • 11303 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. У ситуації, що склалася з заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком є порушення прав людини. І позиція Гримчака полягає в тому, аби дійти до Європейського суду з прав людини. Про це у коментарі УНН розповіла його адвокат Тетяна Матяш.

"Ми, звісно, плануємо до Європейського суду дійти. Це позиція пана Гримчака відносно того, що він бажає дійти до Європейського суду з прав людини з питань порушення його прав", - повідомила адвокат.

Як повідомляв УНН, сьогодні, 19 серпня, захисник Гримчака має внести апеляцію на постанову про взяття його під варту із заставою у 6 млн грн. 

Нагадаємо, 14 серпня затримали Юрія Гримчака і його "помічника". Затримання відбувалося у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство). 

16 серпня Гримчаку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн, однак допустили помилок у відповідній ухвалі. Після чого суд ухвалив рішення про виправлення помилки.

Наразі Гримчак перебуває у Чернігівському СІЗО

Українські Національні Новини

Кримінал та НП