advokat-prosit-sbu-povtorno-pereviriti-savchenko-na-detektori-brekhni

Адвокат просить СБУ повторно перевірити Савченко на "детекторі брехні"

 • 9086 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Адвокат заарештованого народного депутата Надії Савченко Костянтин Глоба просить СБУ провести повторну перевірку своєї підзахисної на "детекторі брехні". Про це Глоба написав на сторінці Савченко у Facebook, передає УНН.

"Для того, щоб розставити всі крапки над "і" звертаюсь з клопотаннями про проведення поліграфу за ініціативою Н. Савченко", - написав Глоба.

Водночас він назвав необ'єктивними і передчасними висновки результатів перевірки Савченко на поліграфі, які вчора оприлюднила СБУ.

"Спочатку під час експертизи заявили, що за станом здоров'я Н.Савченко не може пройти поліграф їй необхідно вийти з голодування. Висновок не надали. Потім я звернувся із Запитом надати мені, як захиснику результати експертизи, досі відповіді не має. Згодом з'являються заяви про те, що Савченко, як військовослужбовець та військовополонений навчена та володіє методикою, яка дозволяє обійти поліграф. Питання, хто, де, коли, як її цьому навчав, докази? На минулому тижні Савченко прийняте рішення про переривання голодування та підготовку захисниками клопотання на проведення ще однієї експертизи - поліграф. І найцікавіший момент: Після цього СБУ робить гучну заяву про те, що все ж таки перший поліграф вдалось провести і експертиза дала результати. В заяві йдеться про те, що поліграф дав результати частково на питання готування до злочину, а от на інші питання Савченко наче почала протидіяти поліграфу. Проте ніхто чомусь не зазначає що ж за інші питання ставились, яким Савченко протидіяла", - наголосив Глоба.

За його словами, цікавим є і той факт, що питання, яким наче почала протидіяти Савченко були заявлені саме нею самою для об'єктивного дослідження.

Також, на переконання адвоката, логічним постає питання, навіщо Савченко виносити на експертизу ряд питань і в результаті протидіяти експертизі саме на ці питання?

Як повідомляв УНН, результати розшифровки відповідей на запитання експертів при проходженні заарештованим народним депутатом Надією Савченко "детектора брехні" підтвердили її наміри про готовність вчинити збройний державний переворот із фізичним знищенням українських політиків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП