advokat-zayavlyaye-scho-zrobit-vse-abi-yanukovich-vzyav-uchast-v-ogoloshenni-viroku

Адвокат заявляє, що зробить все, аби Янукович взяв участь в оголошенні вироку

 • 17874 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Захист президента-втікача Віктора Януковича вживатиме усіх необхідних заходів, щоб Янукович зміг почути вирок суду у справі щодо державної зради колишнього президента. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту УНН повідомив адвокат Віктора Януковича Олександр Горошинський.

"Будемо намагатись вживати заходів, щоб це (присутність Януковича під час оголошення вироку суду – ред.) відбулось, оскільки зацікавлені в тому, щоб він приймав участь. Але ви розумієте, що за день зробити щось - це майже неможливо", - сказав Горошинський.

Він також зазначив, що суд, всупереч нормам КПК, повідомив про судове засідання за день, а не за три, як цього вимагає законодавство.

"Ви ж бачите, яка ситуація: суд зобов'язаний, за вимогами КПК, щонайменше, за три дні повідомити про дату судового засідання. Суд у даному випадку повідомив практично за день", - повідомив Горошинський.

Адвокат сподівається, що судовий вирок зможуть зачитати за один день і вже завтра процес оголошення судової ухвали завершиться.

Як повідомляв УНН, вирок Януковичу почнуть оголошувати 24 січня о 9:00. 

Нагадаємо, 5 грудня 2018 року суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення остаточного рішення у справі про держзраду екс-президента. 

Колишньому президенту України Віктору Янукович інкримінують вчинення державної зради, пособництво представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, і веденні агресивної війни. Тобто в злочинах, передбачених ч. 1. ст. 111, ч. 5 ст. 27. ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Українські Національні Новини

Політика