advokata-suditimut-za-10-tis-dolariv-khabarya-za-pokrivannya-kolegi

Адвоката судитимуть за 10 тис. доларів хабаря за "покривання" колеги

 • 12851 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. На Полтавщині до суду скеровано обвинувальний акт стосовно адвоката, який отримав 10 тис. доларів хабаря від колеги за нерозголошення інформації про те, що той займається адвокатською діяльністю без юридичної освіти. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

“До суду скеровано обвинувальний акт відносно адвоката, обвинуваченого у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369 ККУ)”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Полтавської області.

“Слідством встановлено, що адвокат, отримавши інформацію про колегу, який займався адвокатською діяльністю без юридичної освіти, вимагав та одержав від нього 10 000 доларів. Кошти нібито призначалися за вплив на правоохоронців задля непритягнення правника до відповідальності з подальшим позбавленням права на здійснення адвокатської діяльності”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, суд взяв під варту двох чоловіків, які продавали посади губернатора Харківщини, яку оцінили у мільйон доларів, та голови ДПС в області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП