advokati-pulatova-vimagayut-provedennya-bilshoyi-kilkosti-rozsliduvan-po-mh17

Адвокати Пулатова вимагають проведення більшої кількості розслідувань по MH17

 • 12928 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Адвокати захисту росіянина Олега Пулатова, обвинуваченого у причетності до катастрофи літака малайзійських авіаліній рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році, у понеділок поставили під сумнів твердження прокурорів про те, що пасажирський літак був збитий ракетою "Бук" класу "земля-повітря", передає УНН із посиланням на AP.

Так, адвокат Будевейн ван Ейк заявив, що прокурори не змогли... провести судово-медичну експертизу на місці падіння, яке було у регіоні, контрольованому проросійськими бойовиками, воюючими проти українського уряду.

"З цієї причини не можна виключити, що докази зникли, були підроблені або навіть підкинуті", - сказав ван Ейк.

Відзначається, що суд все ще перебуває на ранній стадії, коли адвокати захисту можуть попросити про проведення подальшого розслідування.

Раніше у цьому місяці прокурори детально розповіли про те, як міжнародне розслідування виключило інші теорії і прийшло до висновку, що для збиття літака була використана ракета "Бук", що в'їхала в Україну з російської військової бази.

Але ван Ейк звинуватив слідчих у тому, що ті зосередилися на цій теорії і не перевірили належним чином інші можливі причини, такі як можливість того, що "MH17 був збитий українським винищувачем".

Інший адвокат захисту, Сабін тен Дошхат, попросила суддів розпорядитися про нові розслідування, включаючи допит свідків, які стверджували, що бачили у небі винищувачі приблизно у той час, коли був збитий MH17.

Вона також попросила провести додаткові дослідження радіолокаційних знімків, отриманих у день падіння.

Як повідомлялося в УНН, раніше сьогодні сторона захисту Пулатова у справі натякнула на ненадійність розслідування, проведеного українською стороною, зокрема у контексті звільнення шести прокурорів з України, які перебувають у спільній слідчій групі (JIT).

Також сьогодні адвокати запросили дозволу допитати ряд свідків.

Українські Національні Новини

Політика