advokati-ribalki-pogrozhuyut-zmi-za-novini-pro-simeyniy-biznes-nardepa

Адвокати Рибалки погрожують ЗМІ за новини про сімейний бізнес нардепа

 • 14043 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Представники адвокатського об'єднання "Адвіс" в інтересах народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки звернулися до редакції УНН із вимогою спростувати інформацію, яка, на думку адвокатів, дискредитує ім'я політика.

Йдеться, зокрема, про новину УНН, яка була опублікована 7 грудня 2018 року.

Нагадаємо, у цій новині йшлося про те, що за останні три роки ТОВ "Самоцвіт" фігурувало в 100 кримінальних судових справах. УНН також поінформував читачів про те, що Товариство, згідно з ухвалою Печерського райсуду, входить до складу снекової корпорації S.Group, що контролюється родиною депутата від РПЛ Сергія Рибалки.

У цій же новині УНН розповів, що засновником ТОВ "Самоцвіт" є дехто Сергій Вишнинський. Ця особа, за даними YouControl, є одним із засновників ТОВ "Міський сад", яке також пов'язане із сімейним бізнесом нардепа Рибалки.

Утім, адвокати Рибалки вимагають від УНН спростувати цю новину через те, що батьку Рибалки належить лише одне підприємство - "Снек Експорт".

"Інших суб'єктів господарювання, що б належали родині народного депутата, немає", - пишуть у "Адвіс".

УНН вважає таку вимогу необґрунтованою, оскільки у новині від 7 грудня відсутня інформація про те, що ТОВ "Самоцвіт" належить батьку нардепа.

У свою чергу приналежність Товариства до сімейного бізнесу радикала підтверджує ухвала Печерського райсуду від 6 лютого 2018 року.

Також у своєму зверненні до УНН адвокати Рибалки поскаржилися на начебто непрацюючі гіперпосилання у новині інформагентства.

"Звертаємо увагу, що при переході за допомогою гіперпосилання і статті на сайт youcontrol.com.ua відкривається на сторінці безоплатного тарифу Open Data, де відсутнє жодне посилання на відомості щодо ТОВ "Самоцвіт" та його належності родині народного депутата України Сергія Вікторовича Рибалки, як про це зазначається в статті", - пишуть адвокати політика.

З цього приводу УНН вважає за необхідне поінформувати "Адвіс" про те, що YouControl надає доступ до повного досьє українських компаній на платній основі. У протилежному випадку - відкривається сторінка "Open Data". Тож, УНН радить адвокатам Рибалки передплатити доступ до інформаційно-аналітичної платформи, аби не витрачати час на адвокатські запити для цього.

Крім того, УНН вважає за необхідне підкріпити публікацію скан-копіями документів, на які журналісти посилаються у новині.

Українські Національні Новини

Політика