advokati-top-menedzhera-pidpriyemstv-ribalki-viznali-torgivlyu-z-ordlo

Адвокати топ-менеджера підприємств Рибалки визнали торгівлю з ОРДЛО

 • 11816 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Адвокати Дениса Пробачая, який є менеджером снекової корпорації S.Group та підозрюється у фінансуванні тероризму, не заперечують факт організації підзахисним торгівлі з тимчасово окупованими районами Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), пише "Gazeta.ua" передає УНН.

Такий висновок можна зробити на підставі публічного виступу захисника Д.Пробачая у Зарічному суді м.Сум.

Д.Пробачай є одним із топ-менеджерів компанії “Снек-Експорт”, яка входить до корпорації “S.Group” та належить родині народного депутата Сергія Рибалки.

Розслідуванням справи за фактом фінансування тероризму СБУ займаються з жовтня минулого року. І на початку лютого 2018 року у Зарічному районному суді міста Суми вже втретє підозрюваному Д. Пробачаю обирали міру запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Ярош про торгівлю з ОДРЛО та Сергія Рибалку: Ця наволоч паразитує на війні і заробляє на крові наших хлопців

Під час засідання його адвокати, зокрема, заявили, що так звані “ДНР” та “ЛНР” взагалі не є терористичними організаціями, тому сам факт торгівлі із ними, не є порушенням українського законодавства та начебто не має підпадати під дію статті 258 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму).

Сам же факт організації торгівлі на окупованому Донбасі адвокати топ-менеджера бізнесу нардепа від "Радикальної партії" С.Рибалки не заперечували.

“На території України немає терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". Це — законодавчо встановлено. Це звучить моральним блюзнірством. Відповідальність настає тільки на підставі Закону. Вказана територія не є терористичними організаціями, і особи, які проживають на цій території, не є терористами. Тому я прошу відмовити в задоволенні клопотання щодо продовження терміну тримання під вартою”, — заявив адвокат Д.Пробачая Віталій Наум.

Зарічний суд не прислухався до аргументів адвокатів та продовжив арешт Дениса Пробачая ще на 60 діб. 23 лютого заплановане слухання апеляційної скарги адвокатів на вказане рішення.

Нагадаємо, що за словами прокурора, аби торгувати в ОРДЛО, люди С.Рибалки підписували меморандуми із фірмами, зареєстрованими в “Л/ДНР”. Крім того, за даними слідства, снековий бізнес політика платив податки окупованим територіям.

Зауважимо, що прокурори у суді над Д.Пробачаєм продемонстрували суду смс-переписку останнього, з якої слідують домовленості про поставку снеків в ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Політика