advokatku-yaka-minuvala-sudi-vzyali-pid-vartu

Адвокатку, яка "мінувала" суди, взяли під варту

 • 14099 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. На Сумщині за клопотанням прокуратури взято під варту адвокатку, яка систематично повідомляла про замінування місцевих судів. Про це УНН повідомили у пресслужбі обласної прокуратури. 

"За клопотанням прокуратури Сумської області рішенням Зарічного районного суду міста Суми від 12 лютого 2020 року підозрюваній, яка 41 раз телефонувала на лінію "102" і повідомляла про замінування місцевих судів, а також Центру надання адміністративних послуг, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 162 тис 160 грн", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що встановити особу "мінерки" вдалось завдяки спільним діям Служби безпеки України та Нацполіції Сумщини за процесуального керівництва прокуратури. Адже, з огляду на професію, адвокат продумувала до найменших дрібниць свої злочинні дії, щоб уникнути викриття. Зокрема, змінювала голос, систематично міняла сім-картки та мобільні телефони, говорила з оператором не більше 5 секунд тощо.

Під час санкціонованого обшуку в неї виявлено та вилучено мобільні телефони, з яких вона здійснювала телефонні дзвінки на лінію "102". Водночас здобуто інші беззаперечні докази її причетності до вказаного злочину. Більш того, затримана зізналась у скоєному.

"Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, вчинене повторно) КК України. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років", - повідомили в прокуратурі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП