aeroport-kiyiv-vidnoviv-robotu-z-mizhnarodnimi-reysami

Аеропорт “Київ” відновив роботу з міжнародними рейсами

 • 14655 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Аеропорт “Київ” імені Сікорського відновив роботу. Авіакомпанії отримали дозвіл на здійснення міжнародних рейсів з цього аеропорту. Про це під час брифінгу сказав мер Києва Віталій Кличко, передає УНН.

“Аеропорт “Київ” імені Сікорського відновив роботу. Авіакомпанії отримали дозвіл від Державіаслужби на здійснення міжнародних рейсів з аеропорту “Київ”. Зазначу, що місто не закривало аеропорт. Рейси не могли виконувати авіакомпанії через заборону на авіасполучення. Ми розуміємо всю складність ситуації. Розуміємо, що через вимушене призупинення перевезень пасажирів аеропорт несе великі збитки. Щомісяця підприємство втрачає майже 27 млн грн”, - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що є кілька варіантів вирішення проблем аеропорту “Київ” з відновлення роботи. Один з них - скорочення витрат та звільнення частини співробітників. Інший варіант - встановлення мінімальних фіксованих ставок на авіаобслуговування та його закріплення на законодавчому рівні, яке має ухвалити Кабмін.

“Необхідно здійснити розподіл пасажиропотоку в київському авіавузлі між аеропортом “Бориспіль” та аеропортом “Київ””, - додав Віталій Кличко.

Нагадаємо, раніше аеропорт "Київ" скасував всі міжнародні авіарейси.

Українські Національні Новини

Економіка