afilovaniy-z-tarpanom-kompaniyi-viddali-pid-restavratsiyi-chergovu-pamyatku-arkhitekturi-v-odesi-firma-khoche-bilshe-groshey

Афільованій з Тарпаном компанії віддали на реставрацію чергову пам'ятку архітектури в Одесі: фірма хоче більше грошей

 • 8386 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Компанія “Укрспецпроект”, яка афільована з одеським бізнесменом-втікачем Русланом Тарпаном, позивається до Управління капітального будівництва Одеської міської ради та Управління державної казначейської служби Одеси визнати недійсним договір щодо зменшення ціни на ремонтно-реставраційні роботи фасаду та покрівлі будівлі Одеси на вулиці Преображенській. Про це УНН стало відомо виходячи з ухвали Господарського суду Одеської області.

Деталі

У 2019-му році фірма “Укрспецпроект”, попри гучний шлейф кримінальних проваджень та розшук самого Тарпана, перемогла у тендері на реставрацію історичної пам'ятки Одеси вартістю понад 16 мільйонів гривень.

Закупівля відбулася у липні, а відповідні договори з переможцем уклали в серпні.

Згодом управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало додаткову угоду з “Укрспецпроектом” на зменшення ціни договору. Водночас “Укрспецпроект” тепер проти і в суді намагається оскаржити дії одеських чиновників. Компанія, зокрема, хоче реставрувати архітектурну пам'ятку саме за 16,2 млн грн, але не менше.

До теми

Компанія “Укрспецпроект” не вперше претендує на мільйонні держпідряди з реставрацій

І це - попри кримінальний шлейф та сумнівну якість реставраційних робіт на будинку Русова, зокрема.

Ба більше, ексдиректорку “Укрспецпроекту” Олену Сердюк зараз судять за завдані одеському бюджету збитків у розмірі 5 млн грн.

Сам же Руслан Тарпан, з яким пов'язують “Укрспецпроект”, нині розшукується Інтерполом за підозрою у розкраданні понад 300 млн грн на проекті "Глибоководний випуск".

Загалом, низка компаній, афільованих з Тарпаном та його ексдружиною Шишовською, сьогодні продовжують безперешкодно працювати та претендувати на нові держпідряди. Експерти пояснюють, що все через безкарність і той факт, що правоохоронці й досі не довели усі звинувачення Тарпана до відповідних судових вироків.

Українські Національні Новини

Суспільство