afrikanskiy-soyuz-rozkritikuvali-mirniy-plan-trampa-porivnyavshi-yogo-z-aparteyidom-u-par

Африканський союз розкритикував "мирний план" Трампа, порівнявши його з апартеїдом у ПАР

 • 49810 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Лідери африканських країн під час засідання у Аддис-Абебі у неділю, 9 лютого, назвали "незаконною" ініціативу президента США по врегулюванню ізраїльсько-палестинського конфлікту. Про це повідомляє DW, інформує УНН

"Лідери африканських країн у неділю, 9 лютого, на саміті Африканського союзу засудили близькосхідний мирний план президента США Дональда Трампа, назвавши його незаконним. Зокрема, голова комісії організації Муса Факі Махамат заявив, що план порушує численні резолюції ООН і Африканського союзу, підготовлений без міжнародних консультацій та "зневажає права палестинського народу". Президент ПАР Кирило Рамафоса, який на саміті став новим главою Африканського союзу, порівняв реалізацію мирного плану Трампа з ситуацією, яка була в його країні в період апартеїду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Дональд Трамп в кінці січня оприлюднив свої пропозиції щодо створення палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі, при цьому Єрусалим залишатиметься "неподільною столицею" Ізраїлю. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав пропозицію реалістичним, а палестинські лідери категорично відкинули його, і розірвали відносини з США та Ізраїлем. Євросоюз розкритикував план Трампа, посилаючись на раніше узгоджені міжнародні домовленості.

Президент Палестини Махмуд Аббас має намір домогтися прийняття резолюції Ради Безпеки ООН, яка засуджує план Трампа. Правда, очікується, що проект подібної резолюції буде заблокований США.

Українські Національні Новини

Новини Світу