agentstvo-oon-u-spravakh-bizhentsiv-dopomozhe-pokraschiti-umovi-na-kpvv

Агентство ООН у справах біженців допоможе покращити умови на КПВВ

 • 11127 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Агентство ООН у справах біженців та партнери допоможуть покращити умови на пунктах пропуску на сході України, передає УНН з посиланням на прес-службу Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Повідомляється, що у вівторок, 7 березня, КПВВ Новотроїцьке першим із пунктів у Донецькій області отримав технічну допомогу від Агентства ООН у справах біженців та партнерів. Нове обладнання допоможе зменшити час очікування та полегшити умови для десятків тисяч людей, які щоденно перетинають лінію розмежування на сході України.

Крім того, проект технічної допомоги Агентства загальною вартістю 3,5 млн гривень допоможе покращити умови на трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду: Новотроїцьке, Мар’їнка та Майорськ. Технічне обладання, яке придбане у рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу та інших міжнародних донорів, дозволить пропускати більше людей, які перетинають лінію розмежування, та зменшить час очікування людей у чергах.

Технічне оснащення передбачає встановлення 4 додаткових модулів з комп’ютерною технікою та обладнання 20 нових місць для співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) на кожному з пунктів.

Проект допомоги Агентства також передбачає розміщення наметів із системою обігріву у зонах очікування людей біля пунктів перетину, роботу яких координує Державна служба із надзвичайних справ.

Нагадаємо, сьогодні на КПВВ у зоні АТО зібралася черга з 700 автомобілів.

Українські Національні Новини

Суспільство