agitatorku-vikrili-na-diskreditatsiyi-viborchogo-protsesu-za-zavdannyam-spetssluzhb-rf

Агітаторку викрили на дискредитації виборчого процесу за завданням спецслужб РФ

 • 11948 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У Донецькій області викрили жінку на дискредитації виборчого процесу президента України. Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України, передає УНН.

Так, за даними спецслужби, жителька Маріуполя на персональних сторінках заборонених соцмереж публікувала матеріали з закликами до змін державного кордону України. Крім того, вона популяризувала терористичні організації "ДНР" і "ЛНР".

"Напередодні виборів президента України агітатор у різних групах соцмереж розповсюдила понад дванадцять тисяч повідомлень із закликами до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес", - прокоментували в СБУ.

За даними української спецслужби, діяльність пропагандистки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України. Певну частину матеріалів для розповсюдження в інтернеті вона отримувала від представників так званого "міністерства інформації ДНР".

У ході санкціонованих слідчих дій СБУ виявила за місцем проживання жінки комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 КК України фігуранту повідомили про підозру.

Зараз тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

Нагадаємо, СБУ викрила інтернет-агітаторів, що готували втручання у вибори.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП