agresiya-matime-svoyu-tsinu-golova-yevrokomisiyi-zasteregla-rosiyu-vid-vtorgnennya-v-ukrayinu

Агресія повинна мати ціну: голова Єврокомісії застерегла Росію від вторгнення в Україну

 • 13285 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн пообіцяла, що Євросоюз посилить санкції, зокрема в економічній та фінансовій сферах, щодо Росії, якщо та не поважатиме права суверенних держав. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Інакше Європейський союз готовий не лише посилити існуючі санкції, але також прийняти відчутні нові в інших сферах від економіки до фінансів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

При цьому кожен із етапів реакції на дії Росії здійснюватиметься у тісній взаємодії з партнерами ЄС.

"Агресія повинна мати ціну, тому ми завчасно повідомимо Росію про ці моменти, - сказала президент Європейської комісії. - Ми хочемо хороших відносин з Росією, але це залежить насамперед від того, як Росія поведеться. Росія займає загрозливу позицію щодо своїх сусідів, і це підриває безпеку Європи".

У відповідь на питання про те, які заходи готує ЄС проти Росії і чи будет до них включено санкці проти газопроводу "Північний потік 2", фон дер Ляйєн нагадала, що в червні поточного року Європейська рада доручила Єврокомісії розробити документ з можливими опціями протидії Росії.

"Загалом же важливо те, що енергетика не може використовуватися як засіб тиску. Енергетична безпека Європи та її сусідів має бути гарантована", - зазначила фон дер Ляйєн.

Фон дер Ляєн підкреслила, що 27 країн ЄС готові посилити економічні та фінансові санкції проти Росії разом із країнами-партнерами, якщо вона вторгнеться в Україну.

Доповнення

Згідно з новими даними американської розвідки, Росія може розпочати військовий наступ в Україні протягом кількох місяців, оскільки вона зібрала до 175 000 військовослужбовців уздовж кордону.

CNN повідомив у п'ятницю, що російські сили розташовуються вздовж кордону з Україною, щоб "здійснити швидке та негайне вторгнення", включаючи зведення ліній постачання, таких як медичні підрозділи та паливо, які можуть витримати затяжний конфлікт, якщо Москва вирішить вторгнутися.

Офіційні особи заявили, що нинішній рівень техніки, розміщеної у цьому районі, може забезпечувати постачання передових сил протягом семи-десяти днів та інших допоміжних підрозділів упродовж місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу