agroproduktsiya-v-ukrayini-torik-podorozhchala-mayzhe-na-8

Агропродукція в Україні торік подорожчала майже на 8%

 • 12421 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Агропродукція у 2018 році подорожчала в середньому на 7,8%. Ціни за минулий рік на продукцію рослинництва зросли на 10,7%. Про це свідчать дані Державної служби статистики, передає УНН.

Стрибки цін відбулися у червні, липні та грудні. Найбільше зростання цін на сільгосппродукцію відбулося у Полтавській області - 23,7%, в Черкаській області - 22,5% та у Київській області - 20,7%. Натомість знизилися ціни у Донецькій області на 9,7% та Запорізькій області - на 14,4%.

Нагадаємо, що у минулому році в Україні найбільше серед продуктів подорожчали крупи пшоняні - на 54,4%, а також хліб пшенично-житній - на 19,4%.

У Держстаті зазначили, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Також до січня-травня розрахунки проводяться на основі даних щодо продукції тваринництва, починаючи з січня-червня - на основі даних щодо продукції рослинництва та тваринництва.

Раніше УНН повідомляв, що протягом минулого року, відносно 2017 року, в Україні зросло виробництво м'яса на 1%, а молока – скоротилось на 2%.

Українські Національні Новини

Економіка