air-baltic-planuie-vidnovyty-poloty-v-ukrainu-shchoino-povitrianyi-prostir-vidkryietsia

Air Baltic планує відновити польоти в Україну, щойно повітряний простір відкриється

 • 32989 переглядiв

Латвійська авіакомпанія Air Baltic планує відновити польоти до Києва, Львова та Одеси одразу після відкриття повітряного простору України після перевірки готовності аеропорту "Бориспіль".

Латвійська авіакомпанія Air Baltic планує відновити польоти до Києва, Львова та Одеси, щойно відкриється повітряний простір України, повідомила авіакомпанія 26 березня після візиту в київський аеропорт "Бориспіль", передає УНН.

Деталі

Небо над Україною було закрито для цивільної авіації після того, як Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року, що означає, що пасажирські перевезення в країну та з неї можливі лише автомобільним або залізничним транспортом.

Генеральний директор Air Baltic Мартін Гаусс повідомив, що 25 березня зустрівся в Борисполі з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим разом із керівництвом Борисполя та командою аеропорту "Львів".

Делегація Air Baltic оглянула інфраструктуру аеропорту, обладнання та можливість відновлення польотів.

Були зроблені вражаючі приготування, і міжнародний аеропорт "Бориспіль" оновлений і знову готовий прийняти мільйони пасажирів

написав Гаусс в ефірі X.

Ми представили наші плани щодо відновлення зв’язку України зі світом повітряним шляхом, щойно повітряний простір стане відкритим і безпечним. Air Baltic сприятиме відновленню української авіації

сказав Гаусс.

В аеропорту "Бориспіль" повідомили, що Air Baltic "планує запустити рейси до Києва, Львова, а потім і до Одеси, з'єднавши ці міста зі столицями Балтії та великими містами Європи через Ригу".

За даними аеропорту, з 2019 по 2021 рік Air Baltic виконала 3644 рейси з Борисполя, перевізши 285 600 пасажирів.

Лоукостер Ryanair у липні 2023 року оголосив про плани повернутися на український ринок протягом восьми тижнів після відновлення українського повітряного простору.

Генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі повідомив, що його компанія планує відкрити 75 маршрутів з Європи в Україну після визнання повітряного простору безпечним.

За словами О'Лірі, Ryanair була другою за величиною авіакомпанією, що діяла в Україні до початку повномасштабного вторгнення, після МАУ.

У США дозволили відновити польоти Boeing 737 Max 9 після перевірок25.01.24, 10:04 • [views_0]