aircar-klein-vision-zdiysniv-sviy-pershiy-mizhmiskiy-reys

Гібрид літака та автівки AirCar Klein Vision здійснив свій перший міжміський рейс

 • 36393 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Піднявшись у повітря вперше тільки в минулому році, AirCar Klein Vision тепер зробив свій перший міжміський рейс. Гібрид літака і дорожнього транспортного засобу вилетів з аеропорту Нітри (Словаччина) рано вранці 28 червня, приземлився в Братиславі трохи більше ніж через півгодини, а потім по дорозі попрямував до столиці країни. Про це пише УНН з посиланням на NewAtlas.

Деталі

AirCar розробляється винахідником і конструктором літаючої машини Aeromobil, професором Стефаном Кляйном - під його власною компанією Klein Vision.

На землі AirCar виглядає, як спортивний автомобіль, але при натисканні кнопки, хвіст висувається назад, а крила піднімаються і розкриваються, щоб підготувати його до зльоту.

Під наглядом Управління цивільної авіації AirCar уже налітав понад 40 годин, в тому числі піднявся на висоту 2 500 м, досяг максимальної крейсерській швидкості 190 км/год і зробив повороти на 45 градусів, а також пройшов випробування на стійкість і маневреність.

У конструкції нинішнього прототипу використовуються "сучасні композитні матеріали", AirCar оснащений 160-сильним двигуном BMW, і поставляється з балістичним парашутом на випадок, якщо щось піде не так.

Компанія також розкрила кілька подробиць про підготовлюваний до випуску прототип №2. Він буде оснащений двигуном потужністю 300 к.с., гвинтом з регульованим кроком, крейсерською швидкістю 300 км/год і дальністю польоту 1 000 км. Очікується, що прототип №2 отримає сертифікат EASA CS-23 і дорожній дозвіл M1.

Ніяких інших подробиць на даному етапі не розголошується.

Найяскравіші моменти міжміського перельоту ви можете побачити на відео нижче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політ вертольота Ingenuity на Марсі показали у 3D-форматі

Українські Національні Новини

Технології