akreditatsiya-dlya-2344-mizhnarodnikh-sposterigachiv-bude-diysna-y-u-ii-turi-tsvk

Акредитація для 2344 міжнародних спостерігачів буде дійсна й у ІІ турі – ЦВК

 • 17619 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Акредитовані міжнародні спостерігачі не будуть перереєстровуватись для участі в другому турі президентських виборів в Україні. Про це повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко в коментарі кореспонденту УНН.

"Центральна виборча комісія таких зареєструвала 2344 – 17 міжнародних організацій і 17 країн. Вони реєструються одразу на вибори президента України, які можуть бути в один тур, а можуть бути в два. Акредитація окремо на другий тур їм не потрібна", - зазначив Хівренко.

За його словами, іноземні країни і міжнародні організації подають до ЦВК відповідні прохання щодо реєстрації міжнародних спостерігачів. 

При цьому він додав, що кількість тих спостерігачів, які приїдуть на вибори, не відома, оскільки, акредитувавшись, спостерігачі можуть і не приїжджати до України.

Нагадаємо, міжнародні спостерігачі показали у фотографіях, як проходять президентські вибори в Україні і як вони здійснюють спостереження за ними.

Перший тур виборів Президента України відбувся у конкурентних умовах та викликає довіру відповідно до оцінки високоповажної делегації міжнародних спостерігачів, організованої НДІ, попри існуючу впродовж довгого часу потребу проведення виборчої реформи, про це йдеться у звіті спостережної Місії “Національномого демократичного інституту міжнародних відносин”. 

Українські Національні Новини

Політика