aktivi-surkisiv-rizko-skorotilisya-nimetski-zmi

Активи Суркісів різко скоротилися - німецькі ЗМІ

 • 29564 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. У світлі відставки президента Німецького футбольного союзу (НФС) Райнхарда Грінделя, німецькі ЗМІ зацікавилися персоною Григорія Суркіса. За даними іноземної преси, дорогий годинник, подарований саме Суркісом Грінделю, загубив кар'єру німецького функціонера, передає УНН з посиланням на Handelsblatt.

Видання зазначає, що брати Суркіси мають неоднозначну репутацію.

Крім "шубного" скандалу 1995 року, після чого Суркіс-молодший "був занесений в чорний список УЄФА", німецький журналіст Матіас Брюгман розповідає про бізнес братів.

За його даними, в 1993 році Григорій Суркіс мав стосунок до фінансової групи "Славутич", завдяки чому "проник в багату державну будівельну галузь".

"Паралельно він став президентом "Динамо". В українських ЗМІ його називають "злочинним бізнесменом", який, як кажуть, відмив гроші для двох груп організованої злочинності.

Журнал Forbes оцінює статки Суркіса в 76 мільйонів доларів завдяки "А-Банку", "Укренергоконсалтингу" і київському "Динамо".

За повідомленнями українських ЗМІ, корпорація "Славутич" мала збільшити свій капітал за рахунок коштів інвесторів, які нібито були залучені за схемою піраміди", - пише журналіст.

Паралельно, Брюгман зазначає, що "активи двох братів Суркісів останнім часом різко скоротилися".

"У середині 2000-х років вони були оцінені майже в один мільярд доларів. Однак, як повідомляється, ці двоє втратили близько 300 мільйонів доларів тільки в результаті націоналізації "ПриватБанку", найбільшого "грошового дому" країни", - сказано в статті.

Handelsblatt зазначає, що 69-річний Григорій Суркіс вважає себе настільки важливим, що він може проїхати з ескортом кількох чорних седанів і позашляховиків через Київ з синіми мигалками.

"Одного разу поліція зупинила його за незаконне використання синіх проблискових маячків", - уточнює автор.

Крім цього, за даними німецького журналіста брати Суркіси дуже близькі з Віктором Медведчуком.

Як писав УНН, за даними журналіста Сергія Болотникова, "Динамо" не виплатило своїм гравцям 750 тис. європреміальних за виступ в Лізі Європи.

Також, ФК "Динамо" до цих пір не виплатило платіж солідарності материнській спортивній школі Ярмоленка за трансфер гравця в німецький клуб "Боруссія".

За цим фактом відкрито кримінальну справу і правоохоронці підозрюють офшорну схему розкрадання коштів, призначених для спортшколи "Юність". У самій школі відкрито говорять про небажання власника столичного клубу виплатити платіж і звинувачують Суркіса в організації злочинної схеми з офшором.

Українські Національні Новини

Новини Світу