aktivi-tarpana-vladu-zapidozrili-u-loyalnosti-do-okremikh-kompaniy-z-rosiyskim-korinnyam

Активи Тарпана: владу запідозрили у лояльності до окремих компаній з російським корінням

 • 178035 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. В Україні питанням номер один має стати заборона фірм, які належать громадянам рф, заявив УНН народний депутат Михайло Бондар. В іншому випадку доведеться констатувати "подвійні стандарти до бізнес-спільноти зі сторони влади".

Серед уже наявних прикладів вибірковості той факт, що в Одесі працюють такі компанії як “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова", які афілійовані з розшукуваним в Україні ексбізнесменом Русланом Тарпаном та пов’язані з громадянином рф Рамілем Шайдулліним.

Цитата

“Фірми країни-агресора не мають права бути в державі, яка потерпає від російської агресії. В Україні це питання має бути номер один, поставлене на такі ж рейки як наповнення бюджету, конфіскація та замороження активів рф – все це має зараз працювати на нашу армію, поповнювати її бюджет, а надалі працювати на відновлення нашої держави (...)

Треба присікати роботу саме цих компаній (“Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова" - ред.). Чому тут є подвійні стандарти – я досі не можу зрозуміти. Тим паче, що кримінальні провадження (відносно Тарпана, який є бенефіціаром чи учасником цих компаній - ред.) відкриті давно.

Після впровадження воєнного стану були створені відповідні адміністрації. Є люди, які повинні подавати списки. Ясно, що прокуратура, ДБР, САП і НАБУ зараз повинні працювати аби якнайскоріше сформувати такі списки і відзвітувати їх перед суспільством.

Хтось, мабуть зацікавлений і давить на педаль гальма та каже – давайте тих і тих ще поки що не чіпати. Я впевнений, що це роблять в тому числі і люди наближені до ОП і до депутатів “Слуг Народу”. Вони, мабуть хочуть не боротися з корупцією, а очолити її. Відповідальність повністю на них”, - заявив Бондар.

Додамо

В РНБО днями пояснили, що за внесення компаній Тарпана і Шайдулліна до списку активів, які підлягають конфіскації на користь України, відповідальний Кабмін. Саме уряд формує відповідний перелік компаній. Також пропозиції вносить зі свого боку і СБУ. 

Нагадаємо

Компанія "Тарпана-Шайдуліна" "Гранд Отель" розташувала в одному зі своїх приміщень телеканал нардепа від проросійської і вже забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара - Odesa.Live. 

За словами нардепа Соломії Бобровської, "Тарпан давно працює на російські інтереси". 

Руслан Тарпан ховається зараз за кордоном, ймовірно в Арабських Еміратах. Йому загрожує екстрадиція в Україну у справі багатомільйонного розкрадання державних коштів на проекті "Глибоководний випуск".

Українські Національні Новини

Політика