aktivisti-ne-povirili-zayavam-natslotereyi-pro-borotbu-z-ludomaniyeyu

Активісти не повірили заявам "Нацлотереї" про боротьбу з лудоманією

 • 4308 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Керівництво оператора державних лотерей "Українська національна лотерея" (УНЛ), яку все частіше стали звинувачувати в організації азартних ігор, заявило, що збирається рішуче боротися з лудоманією (залежністю від ігор). Але активісти у відповідь заявили, що не вірять їм, повідомляє УНН.

Так, буквально минулого тижня генеральний директор "УНЛ" Андрій Бочковський вийшов на прес-конференцію і представив книгу "Ігроманія: сучасні реалії та шляхи подолання", яка спрямована на вивчення і попередження проблеми ігрової залежності.

"Не дивлячись на активні розробки і впровадження різних медикаментозних і немедикаментозних методів лікування залежності, її профілактики, кількість осіб із залежністю не зменшується", - зазначив генеральний директор УНЛ.

Про те, як УНЛ бореться з лудоманією на практиці, УНН вирішив дізнатися у активістів, "воюючих" з поширенням азартних ігор у країні. Виявилося, що на ділі не все так райдужно.

Голова громадської організації "Цунамі" Роман Ривок вважає, що "УНЛ" і боротьба з азартом - це взаємовиключні поняття.

"Як вони ("Українська національна лотерея" - ред.) можуть приєднатися до боротьби з нелегалами, якщо вони заробляють величезні гроші? Це - їхній бізнес. Вони не будуть допомагати..." - підкреслив Ривок.

При цьому ситуація з поширенням азарту у Львові критична, каже активіст: дорослі програють квартири, діти виносять прикраси у ломбард.

"У Львові дуже багато гральних закладів. Ми намагаємося з ними боротися, але поки нам це не вдається. Азартні клуби страшні тим, що вони плодять хворих на лудоманію. Їх кількість - неухильно зростає.

Один мій знайомий програв мамину квартиру. Інший, маючи дружину і двох дітей, спустив все, що мала сім'я, в казино. Тримається максимум два тижні, а потім знову позичає гроші, і йде далі грати. Діти крадуть у батьків прикраси, здають їх в ломбарди, отримують гроші і несуть їх в гральні заклади", - розповів Ривок.

За словами активіста, подальший розвиток подій у місті буде залежати від рішучості місцевої влади, яка оголосила війну закладам "Нацлотерей". Наразі до протистояння азарту вже підключилися багато громадських діячів та небайдужі громадяни, підкреслив Ривок.

Українські Національні Новини

Економіка