aktivisti-zaklikali-yes-ta-britaniyu-zberegti-sanktsiyi-proti-oligarkhiv-putina

Активісти закликали ЄС та Британію зберегти санкції проти олігархів путіна

 • 506964 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Українські та міжнародні активісти обурені випадками зняття санкцій із прокремлівських олігархів. Вони закликали ЄС та Британію припинити спроби російських магнатів відбілити свою репутацію, пише УНН з посиланням на DW

Деталі

Українські та міжнародні громадські активісти закликають Раду ЄС, Європейський суд, уряд Великої Британії та всі інші інститути зберегти санкції проти олігархів з Альфа-банку та всіх близьких соратників путіна до кінця війни та повної виплати росією репарацій Україні, опублікувати більше інформації про злочини російських олігархів, розкрити інформацію про точний обсяг заморожених активів та прискорити відшкодування олігархами збитків, щоб підтримати зусилля Києва у сфері оборони та відновлення України.

Цитата

"Ми, представники українського та міжнародного громадянського суспільства та наукових кіл, обурені недавніми випадками зняття санкцій з прокремлівських діячів та пов'язаних з ними осіб, а також спробами виключити деяких кремлігархів із санкційних списків та відмити їхню репутацію", - йдеться в оприлюдненій у середу, 15 березня, петиції, яку підписали десятки українських та кілька міжнародних активістів.

"Україна та її союзники на Заході нічого не винні російським олігархам, натомість ми очікуємо репарацій у повному обсязі. Якщо олігархи хочуть стратегії виходу, то вони можуть це зробити прямо зараз через існуючі програми захисту свідків або інші способи легально позбутися своїх злочинів, що скоюються десятиліттями пліч-о-пліч з Кремлем", - зазначають підписанти, серед яких, зокрема, нобелівський лауреат Олександра Матвійчук.

Контекст

У документі зазначається, що 1 березня Леонід Волков, голова Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального, запропонував ЄС та Великій Британії зняти санкції з тих кремлівських олігархів, яких він вважає прийнятними, щоб спонукати інших російських магнатів порвати з путіним.

"Санкції будуть ефективні лише за наявності стратегії виходу", і олігархам, які засудять війну, "має бути надана ясна опція - зробіть це і те, і санкції будуть зняті", - аргументував Волков.

В якості кандидата на пом'якшення санкцій соратник Навального запропонував мільярдера Михайла Фрідмана та його партнерів в Альфа-банку, оскільки вони, на його думку, не пов'язані з режимом путіна і не повинні відповідати за його злочини.

Додамо

Раніше вивести з-під санкцій мільярдера Михайла Фрідмана та інших олігархів намагався уряд Угорщини.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ранковий обстріл Харкова: прокуратура показала наслідки

     • 919243 переглядiв

    Гітарист Queen Браян Мей отримав лицарський титул від короля

     • 1549680 переглядiв