aktori-mariupolskogogo-dramteatru-timchasovo-pereyikhali-do-uzhgoroda

Актори розбомбленого драмтеатру Маріуполя тимчасово переїхали до Ужгорода

 • 340254 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Колектив маріупольського драматичного театру, який пережив блокаду та знищення міста, тимчасово буде працювати в місцевому музично-драматичному театрі Ужгорода. Про це повідомляє УНН, посилаючись на слова начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка.

Цитата

"Росіяни знищили будівлю драмтеатру в Маріуполі, але сам театр продовжує жити. Розкиданий по всій країні та по закордонах колектив маріупольського театру тепер має свій тимчасовий прихисток", - написав він.

Деталі

Кириленко подякував закарпатському колезі Віктору Микиті та ужгородським театралам за підтримку Маріуполя.

"Взаємодопомога серед українців навіть найвіддаленіших регіонів – це те, що завжди нас рятуватиме, і чого ніколи не збагне росія. Разом ми збережемо нашу культуру і неодмінно повернемо свій театр додому", - пудсумував він.

Нагадаємо 

Драматичний театр зазнав ворожого бомбардування 16 березня. Українські офіційні заявили, що щонайменше 300 людей, які ховалися у будівлі, загинули.

Розслідування видання АР підтверджує загибель близько 600 людей, що є найбільшою відомою на сьогоднішній день кількістю одночасно вбитих людей рашистами.

Українські Національні Новини

Суспільство