aktoriv-natali-portman-ta-sashu-barona-koena-spiymali-na-kateri-na-lokdauni-v-sidneyi-politsiya-kazhe-porushen-karantinu-ne-bulo

Акторів Наталі Портман та Сашу Барона Коена запідозрили у порушенні локдауну в Сіднеї: поліція каже, все було за правилами

 • 26610 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Австралійська поліція заявила, що актори Наталі Портман і Саша Барон Коен не порушували правила ізоляції після того, як з'явилися фотографії, на яких вони пливли на човні по гавані Сіднея на тлі спалаху штаму "Дельта". Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

На знімках папарацці Саша Барон Коен, Наталі Портман і її чоловік, хореограф Бенджамін Мільп'є, здійснюють прогулянку на човні по Сіднейській гавані.

Поліція Нового Південного Уельсу раніше повідомила ВВС, що проводить розслідування після того, як представники громадськості висловили занепокоєння. А тепер поліція заявляє, що проти них не буде вжито жодних подальших дій.

Це сталося після того, як в п'ятницю в Сіднеї були оголошені більш жорсткі обмеження проти COVID-19.

Портман і Мільп'є перебувають у Сіднеї з січня для зйомок. Саша Барон Коен і його дружина-австралійка Айла Фішер також прибули в країну в минулому році.

Контекст

Найбільше місто Австралії перебуває в ізоляції з 26 червня для боротьби з випадками спалаху штаму "Дельта". Відповідно до наказу влади Сіднея не виходити з дому, люди повинні залишати свої будинки тільки з важливих причин.

За словами офіційних осіб, кількість випадків захворювання продовжує рости, частково через те, що люди порушують правила.

У п'ятницю Новий Південний Уельс повідомив про 44 нові випадки захворювання варіантом "Дельта", всі в столиці штату Сіднеї. Так, попри двотижневий режим ізоляції, захворюваність продовжує зростати з передачею інфекції в домогосподарствах. Прем'єр-міністр штату Гледіс Бережіклян зазначила, що тривале зростання кількості випадків може передбачати продовження локдауну після крайнього терміну 17 липня, встановленого раніше.

Ізоляція Сіднея і страхи перед спалахом "Дельта"-варіанту в інших містах минулого тижня спровокували критику на адресу федеральної влади. Багато хто звинувачує уряд прем'єр-міністра країни Скотта Моррісона в повільному впровадженні вакцини.

Програма вакцинації Австралії почалася в лютому, коли в країні було дуже мало хворих. Але розгортання було затримано через проблеми з поставками і сумніви з приводу побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Вказано, що понад 90% населення не вакциновано.

При цьому ще з березня 2020 року Австралія закрила свої кордони для майже всіх іноземців у межах суперечливої політики, яка також обмежує в'їзд в країну громадян і членів їх сімей. Проте, Австралія надала дозвіл на в'їзд тисячам, у тому числі десяткам знаменитостей, спортсменів і бізнесменів. Ці виключення викликали обурення серед громадськості.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Сі Бриз - 2021": військові вчилися воювати з сепаратистами

     • 17801 переглядiв