aktsii-apple-vpaly-u-zviazku-z-antymonopolnym-provadzhenniam-miniustu-ssha

Акції Apple впали у зв’язку з антимонопольним провадженням Мінюсту США

 • 27360 переглядiв

Акції Apple впали майже на 4%, що стало найбільшим падінням з серпня 2023 року, після того, як Міністерство юстиції США та 15 штатів подали на компанію до суду за монополізацію ринку смартфонів.

Акції Apple під тиском після того, як Міністерство юстиції США та 15 американських штатів подали до суду на Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів. Зараз акція Apple втратила майже 4% , зафіксувавши найбільшу втрату ціни з серпня 2023 року, передає УНН із посиланням на Reuters, Finanzmarkt Welt та Finance Yahoo.

Деталі

Ціна акцій Apple падає у зв’язку з тим, що Міністерство юстиції та 15 американських штатів подали до суду на Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів, що стало першим великим антимонопольним позовом проти виробника iPhone.

Акції Apple за цей час втратили майже 4%, зафіксувавши найбільше падіння з серпня 2023 року

– ідеться у повідомленні Finanzmarkt Welt.

З ринкової оцінки компанії Apple було втрачено до 100 мільярдів доларів. Минулої доби падіння акцій було зафіксовано на рівні 3,8%, - це достатньо для того, щоб зняти 100 мільярдів доларів з ринкової капіталізації технологічного гіганта, пише Finance Yahoo.

Доповнення

Каліфорнійська компанія також перебуває під пильною увагою регуляторних органів у Європі, і раніше цього місяця на неї було накладено штраф у розмірі 1,84 мільярда євро (2 мільярди доларів) за перешкоджання конкуренції у сфері потокової передачі музики через обмеження у своєму магазині App Store, зазначає Reuters.

Apple оскаржує штраф, але стикається з більш ретельною перевіркою відповідно до Закону про цифрові ринки блоку - нових правил для великих технологій, які вступили в силу на початку цього місяця.

Серед інших судових позовів проти компанії  Apple - колективний позов, поданий 1 березня до федерального суду Сан-Хосе, Каліфорнія, який звинувачує компанію в монополізації ринку хмарних сховищ даних у своїх мобільних пристроях.

Нагадаємо

Міністерство юстиції США (DOJ) цього тижня подасть позов проти компанії Apple, яка виробляє iPhone, за нібито порушення антимонопольного законодавства. Apple звинувачують у створенні перешкод конкурентам отримати доступ до апаратних і програмних функцій iPhone.