aktsiya-rozkazhi-svitu-pro-avdiyivku-vidbudetsya-u-kiyevi-na-maydani-4-lyutogo

Акція "Розкажи світу про Авдіївку" відбудеться у Києві на Майдані 4 лютого

 • 7814 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Акція "SaveAvdiivka: розкажи світу про Авдіївку" відбудеться на Майдані Незалежності 4 лютого о 12.00. Про це повідомили волонтери Крим SOS в Facebook, передає УНН.

"4-й день російські війська штурмують Авдіївку. 4-й день близько 22-х тисяч людей лишаються без тепла, електроенергії, безпечного укриття, мобільного зв’язку. Кожного дня в новинах з’являються нові прізвища загиблих, втрати є серед військових і мирного населення. Громадські українські та міжнародні організації, численні волонтери всіма силами допомагають постраждалим на місцям, але світ і досі мовчить. Світ мовчить, але ми не будемо, правда ж?

4 лютого о 12:00 ми чекаємо тебе на Майдані Незалежності. Чекаємо тебе, твоїх друзів, сусідів та близьких тому, що ми проти війни", - зазначили організатори.

Для того, щоб долучитися до акції рекомендують тепло вдягтись, взяти червоні стрічки, які будуть символічно пов’язані на Алеї Героїв Небесної Сотні, а також потрібно вдягти червоний шарф -символ солідарності.

"Нам кажуть, що ніхто не вийде в суботу і акція не має сенсу. Так, пов’язати червону стрічку – це дуже символічно і війни не зупинить. Але якщо ми не можемо навіть стрічку пов’язати, то хто ж розкаже світові правду про те, що відбувається?", - додали організатори.

Нагадаємо, Авдіївку протягом останніх днів активно обстрілювали бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

До міста відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Декількох важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ, ПАРЄ, НАТО. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. Радбез ООН проведе брифінг щодо ситуації в Україні у четвер, 2 лютого.

Російська сторона в СЦКК надала письмове підтвердження гарантій припинення вогню в Авдіївці.

Бригади виїхали для ремонту систем електропостачання в Авдіївці 1 лютого, однак згодом електромонтажників обстріляли.

Поліція повідомила про одного загиблого і сім поранених з початку загострення в Авдіївці.

Українські Національні Новини

Суспільство