aktsiyi-apple-chi-ovdp-ekspert-dav-poradi-yak-investuvati-v-tsinni-paperi

Акції Apple чи ОВДП: експерт дав поради, як інвестувати в цінні папери

 • 245136 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Починати інвестування в цінні папери варто з фінансових інструментів з мінімальним ризиком - це державні облігації або акції великих компаній. Про це у коментарі УНН розповіла Голова Ради IBOX BANK Альона Шевцова.

Деталі

Водночас, за її словами, акції компаній завжди будуть вигіднішими з точки зору інвестицій, однак державні облігації є більш надійним інструментом. Разом з тим, інвестувавши в акції стартапів, можна отримати більший прибуток, однак і ризики там більші. Тож, Альона Шевцова зазначає, що перш ніж вирішити, куди інвестувати, слід визначитися з метою цих вкладень.

Цитата

“Спочатку варто для себе визначити мету таких вкладень – для спекуляцій чи довгострокових інвестицій. А далі вже провести оцінку перспектив вартості акцій компаній з урахуванням таких факторів як: виплачувані дивіденди на одну акцію протягом останніх років; перспективи галузі; роль компанії на ринку. Наприклад, останні події у світі показали, що COVID-19 зробив цікавішими акції компаній, які виробляли вакцини. А війна в України може зробити більш привабливими акції компаній, які виробляють атомну електроенергію”, - зазначила Голова Ради IBOX BANK.

Додамо

Придбати цінні папери українці можуть у інвестиційних компаній, брокерів, також такі послуги надають деякі українські банки, зокрема й IBOX BANK.

Довідка

IBOX BANK – український транзакційний банк, що працює на фінансовому ринку з 1993 року. За підсумками 2021 року банк зафіксував п'ятикратне зростання доходу. Акціонери банку інвестували весь торішній дохід у капітал банку. І з 28 лютого 2022 року статутний капітал фінустанови збільшився на пів мільярда гривень. Уже в березні, завдяки інвестиціям, IBOX BANK виріс і увійшов до другої групи банків.

У серпні 2022 року Рейтинговий комітет РА "Експерт-Рейтинг" оновив довгостроковий кредитний рейтинг IBOX BANK до найвищого рівня uaААА за національною шкалою.

Українські Національні Новини

Економіка