aktsiyi-protestu-pravookhorontsi-posilili-okhoronu-v-uryadovomu-kvartali-kiyeva

Акції протесту: правоохоронці посилили охорону в урядовому кварталі Києва

 • 17107 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Поліцейські разом з військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування в урядовому кварталі столиці, аби не допустити порушень громадського порядку під час проведення запланованих акцій у центрі Києва. Про це УНН повідомляє із посилання на пресслужбу поліції Києва.

Цитата:

"Сьогодні у центральній частині Києва анонсовано проведення масових акцій, зокрема і під будівлею Верховної Ради України та іншими органами державної влади. Задля забезпечення публічної безпеки та порядку, працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що організатори заходів анонсували проведення ходи до владних установ. У зв’язку з цим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями у центрі столиці. Тож просимо автомобілістів завчасно планувати свої маршрути руху з урахування вищезазначеної інформації.

Так, 25 січня у Києві заплановано декілька акцій. На Грушевського, неподалік ВР мирний пікет "Два кроки болю" на підтримку проекту закону про регулювання медичного канабісу, о 13:30 в День Народження Зеленського - акція протесту біля Офісу Президента України "Привітай Президента платіжкою" та о 18:00 хода пам'ять перших загиблих учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького та Олександра Бадери, які загинули у січні 7 років тому.

Варто нагадати

Група народних депутатів зареєструвала законопроект щодо використання конопель у медицині, науково-технічній діяльності та промисловості.

Нагадаємо, нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський прогнозує близько 250 тисяч поправок до законопроекту про легалізацію медичного канабісу у разі прийняття законопроекту у першому читанні.

Також слід зазначити, що з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції.

Також варто зазначити, що під час "термінового" вирішення питання "тарифної кризи" представники влади випустили з уваги тарифи на тепло та гарячу воду.

При цьому ще у грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%.

Українські Національні Новини

Політика