aktualno-dlya-biloruskikh-aytishnikiv-v-ukrayini-sproscheno-oformlennya-posvidok-na-timchasove-prozhivannya

Актуально для білоруських айтішників: в Україні спрощено оформлення посвідок на тимчасове проживання

 • 14814 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Іноземці, які є громадянами країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну і перебувають в державі на законних підставах, матимуть право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв’язку із зміною мети в’їзду. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Державної міграційної служби України.

Так, 9 жовтня за ініціативи Державної міграційної служби України Кабінетом міністрів України було ухвалене рішення, яке спрощує порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців.

“Відтепер іноземці, які є громадянами країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну і перебувають в нашій державі на законних підставах, матимуть право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв’язку із зміною мети в’їзду”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що "актуальним це питання є для громадян Республіки Білорусь, фахівців в галузі ІТ-технологій, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей".

“Документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються як і раніше — не пізніше, ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування”, — зазначається в повідомленні.

При цьому спрощений порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання не буде стосуватися громадян держави, що визнана Верховною Радою України державою-агресором.

Нагадаємо, за законом, з 14 жовтня переселенців звільнять від туристичного збору за тимчасове житло.

Українські Національні Новини

Політика