albaniya-visilaye-z-krayini-rosiyskogo-diplomata-porushnika

Албанія висилає з країни російського дипломата-порушника

 • 13472 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Уряд Албанії прийняв рішення оголосити "персоною нон грата" російського дипломата Олексія Кривошеєва через те, що він порушував карантинні заходи, які введені у країні для призупинення розповсюдження коронавірусу. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС Албанії.

Цитата:

"На жаль, уряд Албанії прийняв рішення оголосити дипломата Олексія Кривошеєва "персоною нон грата", зобов'язавши виїхати протягом 72 годин з моменту надання офіційного повідомлення. Ми сподіваємось, що це рішення, накладене через недотримання законів і правил албанської держави, у такий складний час для всього світу, буде повністю зрозуміле російською стороною, як необхідний захід для захисту здоров'я та безпеки всіх громадян у межах територія Республіки Албанія", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що з квітня 2020 року, а також на початку цього року, уряд Албанії постійно скаржився на відкриті порушення заходів, вчинених дипломатом посольства РФ у Тирані. МЗС зв’язалося з послом Росії, висловивши занепокоєння з приводу постійних порушень дипломатом заходів проти COVID-19.

"На жаль, всупереч обіцянкам, дипломат продовжував порушувати заходи, незважаючи на вираження доброї волі обох сторін не повторювати порушень. Повторне оскарження правил та заходів захисту від пандемії, а також ігнорування занепокоєння албанських державних установ щодо них не може бути виправданим і не може бути терпимим", - додали у міністерстві.

Контекст

Нагадаємо, останніми роками у країнах Європи почастішала практика оголошення персонами "нон грата" представників російських дипломатичних установ. Переважно - через шпигунські скандали. Так, зокрема, нещодавно через один із них Нідерланди звинуватили двох російських дипломатів у зборі різної інформації у сфері високих технологій, зокрема, у таких областях, як штучний інтелект, напівпровідники і нанотехнології.

А ось Колумбія вислала двох російських дипломатів через "несумісну поведінку". За інформацією колумбійського МЗС, таке рішення пов'язане зі здійсненням дипломатами діяльності, несумісної з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Раніше про оголошення персонами "нон грата" двох російських дипломатів також повідомила Болгарія.

Українські Національні Новини

Новини Світу