alergologi-nazvali-golovni-nebezpechni-produkti-nastupnogo-tizhnya

Алергологи назвали головні небезпечні продукти наступного тижня

 • 13119 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Наступного тижня з 18 по 25 квітня в Україні, особливо – у містах лісової та лісостепової зон, – прогнозуються високий та дуже високий ризики алергії на пилок берези, пік пилкування якої очікується днями. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

Людям, чутливим до пилку, не рекомендується гуляти у лісах та парках, де можуть рости дерева-алергени, а також – вживати яблука з обережністю, адже, через перехресну алергенність їх білків із пилком берези, у чутливих осіб може виникати оральний алергічний синдром.

Чутливим особам не рекомендуються прогулянки і під час дощів, адже опади саме вимивають з атмосфери пилок та збільшують концентрації потенційно алергенних спор грибів. Тому під час дощу концентрації і пилку, і спор, можуть бути високими.
Після опадів, особливо – на півдні України, – спостерігатимуться помірні рівні спор грибів, зокрема, алергенної альтернарії та аскоспор, а також – спор сажкових грибів.

І найголовніше: якщо у вас є алергія до пилку берези та вільхи, ви можете реагувати й на інші, окрім яблук, харчові продукти, зокрема, горіхи. Тому вживати їх зараз також треба з обережністю через перехресні реакції між пилком та їжею.

Як повідомляв УНН, наступного тижня прогнозується спалах алергії

Українські Національні Новини

Здоров'я