alkogol-i-kava-prodovzhuyut-zhittya-vcheni

Алкоголь і кава продовжують життя - вчені

 • 35230 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Стан людей, які повністю відмовилися від вживання алкоголю і кави, виявився гірше за тих, хто їх вживав. До такого висновку прийшли вчені в Каліфорнійському університеті, повідомляє UCI Mind, передає УНН.

Фахівці провели тривале дослідження і виявили несподіваний вплив алкоголю і кави на організм людини. У дослідженні під назвою 90+ Study взяли участь понад 1,6 тисячі осіб.

Кожен з групи добровольців проходив медичне обстеження раз на шість місяців, починаючи з 2003 року. Їх обстежили за допомогою неврологічних і нейропсихологічних тестів. Також учасники дослідження виконували когнітивні і фізичні завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табу на цукор і глюкозу: творці горілки Arctica розповіли про особливості продукту

Фахівці зібрали інформацію про харчування, фізичні навантаження, історії хвороби і прийняті препарати. У результаті вчені зробили висновок, що люди, які в міру вживають алкоголь і каву, частіше доживали до 90 років, ніж ті, хто повністю відмовився від цих напоїв.

Але, вчені також відзначили, що більше 40% випробовуваних старше 90 років страждали деменцією та іншими когнітивними порушеннями.

Як писав УНН, на думку вчених з Франції, повна відмова від алкоголю загрожує розвитком недоумства.

Українські Національні Новини

Новини Світу