alkogol-perestaye-buti-modnim-sered-britanskoyi-molodi

Алкоголь перестає бути модним серед британської молоді

 • 9545 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Понад чверть британців (27%) у віці 18-25 років не вживають алкоголь. Про це свідчать статистичні дані ONS (Office for National Statistic) станом на 2017 рік, передає УНН з посиланням на The Guardian.

У порівнянні з 2016 роком, показник непитущої британської молоді збільшився на 6%, в порівнянні з 2006 - на 8%.

Також, збільшився відсоток непитущих жителів країни похилого віку.

Так, в 2017 році 25% опитаних британців у віці 65 років і старше заявили, що не п'ють алкоголь. У 2005 році цей показник становив 30%.

Нагадаємо, що в Україні, навпаки, кількість молоді, яка вживає алкоголь, поки тільки зростає. Так, за даними ESPAD, кожен п'ятий український підліток вживає алкоголь у себе вдома, а кожен 10-й - викурив свою першу сигарету в 14 років.

З метою захистити українську молодь від доступних алкоголю і тютюну, депутати внесли до Парламенту законопроект №9065. Документ, серед іншого, передбачає кримінальну відповідальність за втягнення неповнолітніх у пияцтво, а також пропонує заборонити продаж алкоголю і сигарет поблизу шкільних установ.

За словами одного зі співавторів законопроекту Дениса Силантьєва, голосувати за цей документ Рада планує в найближчому майбутньому.

Ініціатором проекту ЗУ виступив депутат Андрій Павелко, який закликав своїх колег по парламенту підтримати посилення відповідальності за продаж сигарет та алкоголю дітям.

Українські Національні Новини

Новини Світу