alkogolne-taksi-uber-kupit-servis-dostavki-vipivki

"Алкогольне таксі": Uber купить сервіс доставки випивки

 • 26416 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Uber купить стартап Drizly, що спеціалізується на доставці алкоголю, за 1,1 млрд дол. Компанія має намір вбудувати сервіс у додаток Uber Eats, що стало її ключовим джерелом доходів під час пандемії COVID-19. Про це повідомляється на сайті компанії Uber, передає УНН.

Деталі

Сума операції сягне приблизно 1,1 млрд дол., при цьому велика її частина (понад 90%) буде виплачена акціями Uber. Операцію планують завершити у першій половині 2021 року після схвалення всіма регуляторами у цій сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий тренд на ідеальний коктейль: чому горілка стала його універсальною основою

Планується, що після цього сервіс Drizly буде поступово інтегрований у платформу для замовлення їжі Uber Eats. З огляду на те, що під час пандемії COVID-19 і локдаунів сервіси доставки їжі користувалися небувалим попитом, Uber Eats показав високу рентабельність. При цьому, як раніше зазначав УНН, американці під час пандемії стали пити значно більше вдома, тому такі сервіси доставки алкоголю як Drizly стали ще більш затребувані.

В українському Uber Eats навряд чи найближчим часом почнеться доставка алкоголю. При цьому за пандемічний рік, на думку експертів, у країні збільшилося споживання вітчизняного алкоголю через його помірну ціну і високу якість, а продажі імпортного алкоголю, відповідно, просіли.

Нагадаємо, до ТОП-5 надійних виробників якісної української алкоголю входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Prime" (ТМ "Prime", "Др.Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Раніше українські алкогольні експерти поділилися простими трюками, які перетворять буквально кожного в професійного домашнього бармена.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу