alkogolniy-karantin-chomu-amerikantsi-vse-bilshe-pyut-cherez-covid-19

Алкогольний "карантин": чому американці все більше п'ють через COVID-19

 • 13437 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Все частіше за цей рік американці потрапляють в "сіру зону" вживання алкоголю в зв'язку з пандемією. Це означає, що в умовах карантинних обмежень їм все складніше відмовитися від щоденного келиха вина або коктейлю, який жартома називають "карантіні". Про те, що на це впливає і чому в США стрімко збільшується вживання алкогольних напоїв серед населення пише wfxrtv.com, передає УНН.

Деталі 

Американці не відчувають будь-якого було впливу щоденного "карантину" на свій стиль життя: вони сильно не напиваються і продовжують ефективно виконувати свої робочі обов'язки віддалено.

Збільшенню сірої зони людей, які вживають алкоголь щодня, сприяє тривожність і стрес, викликані пандемією COVID-19. Важливим фактором також стало розширення асортименту алкогольних коктейлів, які можуть доставити прямо під поріг будинку. Продажі алкоголю різко зросли саме таким послабленням обмежень на доставку коктейлів в США. Крім того, алкогольні магазини залишалися відкритими під час локдаунів.

Засновник Forward Recovery Доктор Рене Соломон, каже, що багато людей зараз все ще намагаються знайти баланс, який був втрачений у зв'язку зі зміною існуючої картини світу. Спроби впоратися зі стресом, пов'язаним з COVID-19, наприклад, змінами на роботі, роботою на дому і віртуальним навчанням, змушують все більше людей розслаблятися з келихом вина або "карантін".

Засновниця платформи Graytonic Річмондер Карі Швір впевнена, що багато людей потрапляють в те, що вона називає "сірою зоною" вживання алкоголю.

"Це той, хто не просто випиває тут або там. Це той, хто робить це трохи частіше, але не зловживає алкоголем серйозно", - пояснила вона.

Швір також підкреслює, що мова йде про людей, соціальне вживання алкоголю яких у вихідні могло перетворитися на щоденні нічні келихи вина або вечори коктейлів з друзями через Zoom.

"Багато успішних людей зараз перебувають в сірій зоні", - підсумувала Швір.

Доповнення

Відзначимо, що за карантинний рік в Україні експерти помітили збільшення вживання і популярності міцного алкоголю: текіли, віскі та особливо - горілки. Навіть Держстат зазначив нарощування виробництва української горілки в 2020 році. Це обумовлено, на думку експертів, її високою якістю та помірною ціною, на відміну від імпортного алкоголю, який до того ж ще й часто підробляють

Нагадаємо, раніше УНН писав, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство