amerikanski-bazi-v-yaponiyi-pereydut-pid-zhorstkishiy-kontrol-cherez-covid-19

Американські бази в Японії перейдуть під жорсткіший контроль через COVID-19

 • 23354 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Сполучені Штати погодилися запровадити суворіші заходи щодо COVID-19 на американських військових базах у Японії на тлі побоювань, що спалахи на базах викличуть поширення інфекції серед місцевих жителів. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Протягом двох тижнів, починаючи з понеділка, пересування особового складу збройних сил США за межами об'єктів бази буде обмежено необхідними діями, йдеться у спільній заяві уряду Японії та збройних сил США у Японії.

У заяві також йдеться про те, що збройні сили США в Японії вже запровадили політику обов'язкового носіння масок для всього персоналу.

Угода була укладена після того, як прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив під час свого телевізійного виступу раніше, що Сполучені Штати погодилися ввести жорсткіші заходи у зв'язку з COVID-19.

Спільна заява також послідувала за віртуальною зустріччю у п'ятницю міністрів закордонних справ та оборони обох країн для обговорення питань безпеки.

Міністр закордонних справ Японії Йосімас Хаясі заявив на зустрічі, що серед місцевих жителів поширюється тривога щодо зростання кількості випадків зараження коронавірусом на американських базах і навколо них, і попросив негайно вжити контрзаходів.

Додамо

Японія в неділю знову ввела обмеження через коронавірус у трьох регіонах, де розташовані військові бази США, що стало першим таким надзвичайним контролем з вересня.

Японський уряд припинив в'їзд майже всіх іноземних мандрівників наприкінці листопада після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я включила Omicron до списку варіантів, що викликають тривогу. Але американські військові вводили та звільняли персонал у рамках окремого режиму тестування та карантину.

Українські Національні Новини

Новини Світу